Robots in de zorg – Finale van de Brabant Robot Challenge

 In Beagle nieuws

De finale van de Brabant Robot Challenge, op 16 januari in het Natlab in Eindhoven, was een succes! De avond werd ingeleid door hoogleraar Maarten Steinbuch van de TU/e die liet zien welke kansen de niet af te remmen robotisering in Brabant biedt. Vijf gemengde teams met studenten van Fontys, Avans, TU/e en Tilburg University pitchten vervolgens hun antwoorden op vragen die zij vier maanden geleden kregen van betrokken bedrijven en zorginstellingen. Zij boden het publiek meer zicht op wat robotisering betekent voor de kwaliteit van leven van patiënten en welke ontwikkelingen gewenst zijn. Elphi Nelissen reikte namens de jury 3 prijzen uit. Het winnende team kreeg een prijs voor hun onderzoek naar verbeteringen van de robot Zora voor gebruik in de zorg. Wat betreft het bouwen van nieuwe netwerken zei Ton Wilthagen: “Binnen korte tijd is er een sterk en blijvend netwerk gevormd van experts en bedrijven die geïnteresseerd zijn in robotica”. Brabant Kennis heeft een terugblik op de avond gemaakt. BRC in de media: Eindhovens Dagblad en E52.

Recent Posts