Brabant Robot Challenge 2018 trapt af in Hall of Fame 

 In Beagle nieuws

Op 15 maart 2018 was de kick off van de tweede Brabant Robot Challenge. In de Hall of Fame in de Spoorzone in Tilburg maakten 6 challengers – bedrijven, zorginstellingen en de provincie – hun challenge bekend aan 40 studenten van diverse opleidingen van Fontys, Avans, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Initiatiefnemer en hoogleraar Ton Wilthagen van Tilburg University gaf een lezing over robotisering en veranderingen op de arbeidsmarkt.

“Hoe ziet een prototype van de robot voor ouderen eruit, die een kruising is tussen een guardian angel, een huisdier, een butler, en een boodschappenwagen ?” of “Hoe kunnen we de brandveiligheid in ouderenwoningen waarborgen met behulp van een drone?” of “Moeten we investeren in robotchirurgie bij neurochirurgie?” zijn voorbeelden van opdrachten waar studenten zich in de periode van 15 maart tot 6 juni over buigen.

Op 6 juni 2018 vindt tijdens de vakbeurs Vision, Robotics & Motion het slotevent van de Challenge plaats in de Koningshof Veldhoven tijdens de Dutch Technology Week.

Recent Posts