Een game die goed voor je is!

 In Beagle nieuws

Super Ikke is een game die leuk is voor kinderen (10-12 jaar) én waarmee ze spelenderwijs vaardigheden oefenen waar ze hun hele leven iets aan hebben. Het gaat o.a. om het kunnen plannen, sociale intelligentie, zelfcontrole, zelfreflectie, nieuwsgierigheid, aandacht en doorzettingsvermogen.

Deze en andere “executive skills” zijn bepalend voor doordachte en gezonde keuzes op latere leeftijd en leiden bijvoorbeeld tot een betere gezondheid, hogere schoolopleiding, betere banen en minder maatschappelijke problemen.

De NHTV en Tilburg University gaan samenwerken met starters in de gamewereld, die zijn afgestudeerd aan de NHTV en zijn verenigd in Atlantis Games. De Game is voor de zomer klaar om gespeeld te worden. Tilburg University zet een onderzoeksmodule op om te gaan volgen óf en hoe kinderen zich ontwikkelen. Vernieuwend detail: verslavend of niet, je kunt er toch maar een half uur per dag mee spelen!

Recent Posts